Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Хоча молодь дедалі більше обирає Instagram, загалом йому все ще далеко до Facebook, пише
Команда американських дослідників навчила штучний інтелект розпізнавати фото, які були модифіковані в графічних редакторах.

В українському ресторані у Нью-Йорку за рік готують майже 20 тисяч літрів борщу

12.08.2018 07:29
В українському ресторані у Нью-Йорку за рік готують майже 20 тисяч літрів борщу
Цей ресторан можна побачити у фільмі "Вісім подруг Оушена". Його радять один одному туристи з різних куточків світу. А заснували заклад українці, пише газета "Експрес".
 
Заклад "Веселка", розташований у самому серці Мангеттена, завжди переповнений, хоч і працює цілодобово. Щодня тут готують по три тисячі вареників, а за рік варять майже 20 тисяч літрів борщу! 
                                                                
"Веселка" — найстаріший ресторан у кварталі. Ще в 1954 році його відкрив український емігрант Володимир Дармохвал. Спершу він викупив газетний кіоск та магазин солодощів, а через шість років приміщення об’єднали зі сусідньою закусочною. Для відвідувачів готували українські страви й частувала ними емігрантів-слов'ян, які жили неподалік. Так, із невеличкого магазинчика заклад перетворився на справжній осередок України в Нью-Йорку. 
 
Власником сімейного бізнесу став зять Володимира Дармохвала, чоловік доньки Марти, американець Том Бірчард, який займається рестораном ще з 1967 року. 
 
На кухні тут працюють українці, якими керує шеф-кухар Дмитро Марценюк. Загалом же персонал складається із різних національностей: поляків, українців, американців.
 
"Основне меню не змінюється вже десятки років. Однак ми постійно його доповнюємо або оновлюємо традиційні українські страви авторськими ідеями. Наприклад, останнім часом найпопулярнішою стравою є вареники з яловичими ребрами. Це моя розробка рецепту", — каже пан Дмитро.
 
 
Велика тарілка вареників коштує 12 — 13 доларів, борщ — 9,50, галушки — 15, ліниві голубці — 17. Недешево, як для США, проте, як кажуть відвідувачі, дуже смачно. "Це надзвичайне місце, яке обов’язково варто відвідати! — зазначає британець Джонні Стеценсон. Чудові вареники та томатні млинці, хороший сервіс та доступні ціни". "Дуже люблю ваш традиційний суп!" — каже індійка Анвая Барве. "Прекрасне місце! Тут найсмачніша українська кухня, яку я куштувала в Америці", — запевняє Яна Петкус, емігрантка з Києва.
 
 
У закладі кажуть, що серед відвідувачів іноземців значно більше, ніж українців. Тут ніколи не буває порожньо, а у вихідні відвідувачам навіть доводиться стояти у черзі. Значної популярності "Веселка" здобула після зйомок у ресторані фільмів. Останній з них — "Вісім подруг Оушена", що цього літа вийшов на екрани й у нас. Його зірки — Сандра Баллок, Кейт Бланшет, Енн Гетевей — також залюбки куштували українські страви...
 
 
Головні новини за добу — в нашій щоденній розсилці y Telegram 
 
Вікторія СЕРЕДА
 

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Y

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter