ТЕХНОЛОГІЇ

Раніше здавалося, що таке можуть собі дозволити тільки власники розкішних багатомільйонних вілл. Сьогодні ж усе набагато доступніше.
Вірус "Bad rabbit", що цього тижня атакував сайти Міністерства інфраструктури, київського метрополітену та аеропорту Одеси, заблокувавши їхню роботу, також використовував при підборі па

Коли сало та масло значно корисніші за олію, навіть оливкову

14.11.2017 19:09
Коли сало та масло значно корисніші за олію, навіть оливкову

Оливкова олія, що традиційно вважається найкориснішим для здоров'я продуктом, поступилася свинячому салу!

Зокрема, виявилося, що сало, як і вершкове масло, набагато доречніше для використання для приготуванні гарячої їжі. Таке встановили вчені з Університету Де Монтфорт в Англії.

Дослідники заявили, що хоча користь рослинної олії добре відома, готувати на оливковій, соняшниковій чи кукурудзяній олії шкідливо для здоров'я, пише fithacker.

"Краще використовувати для приготування їжі свиняче сало або вершкове масло", -- радять вчені. На користь цього висновку свідчать результати 20-річного дослідження щодо вивчення складу хімічних речовин, які виділяються в процесі нагрівання різних харчових жирів. Фахівці дійшли висновку, що під час приготування на рослинній олії відбувається виділення альдегідів -- речовин, чий вплив на організм пов'язаний з підвищеним ризиком розвитку раку, хвороб серця і пошкодження мозкових функцій. Наприклад, у рибі, приготованій на соняшниковій або кукурудзяній олії, міститься в 200 разів (!) більше токсичних альдегідів, ніж допускають стандарти безпеки.

Вчені пояснюють, що отримані відомості не свідчать про безумовну шкоду рослинних олій. Головна їх користь полягає в тому, що вони містять поліненасичені жирні кислоти -- важливий елемент для повноцінного харчування людини. Проблема в тому, що при нагріванні ці компоненти виділяють більше токсичних сполук, ніж мононенасичені жирні сполуки, присутні в таких продуктах, як сало, вершкове або кокосове масло, коментують вчені. При цьому особливу небезпеку становить те, що зазначені сполуки мають властивість накопичуватися в організмі, нарощуючи свій шкідливий потенціал для здоров'я.

 

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

n

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter