Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Хоча молодь дедалі більше обирає Instagram, загалом йому все ще далеко до Facebook, пише
Команда американських дослідників навчила штучний інтелект розпізнавати фото, які були модифіковані в графічних редакторах.

Експерти прогнозують подорожчання улюбленого м’яса українців

06.07.2018 12:12
Експерти прогнозують подорожчання улюбленого м’яса українців

До кінця 2018 року ціна на свинину в Україні може піднятися на 10%.

Про це повідомила прес-служба Інституту аграрної економіки з посиланням на доктора економічних наук Ольгу Боднар.

«Є підстави очікувати подальшого зростання цін на свинину в 2018 році, який до грудня, за оцінками вчених Інституту аграрної економіки, може становити до 10%», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в інституті, в 2017 році негативно на цінову динаміку внутрішнього ринку вплинуло збільшення обсягів експорту м'яса свиней, а його значною мірою зумовило помітне зростання експортних цін (+32%). Протягом 2017 року Україна збільшила закордонні постачання охолодженого і мороженого м'яса свиней у 1,5 раза проти 2016 року - до 4,9 тис. тонн.

Також, на думку експертів, зростанню цін на свинину сприяло підвищення в 2017 році рівня доходів населення. Якщо минулого року середній рівень заробітної плати зріс на 46,1%, то зростання роздрібних цін на свинину був у межах 38-46%. Таким чином, зростання доходів певною мірою спровокувало цінове зростання на продовольчих ринках, зазначила експерт.

В інституті вважають, що вплив цих факторів також буде мати місце і в 2018 році.

Крім того, відзначається зростання вартості кормів, більшу частину яких складають зернові - їх ціна в першій половині поточного року зросла на 20-25%.

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

B

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter