Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Хоча молодь дедалі більше обирає Instagram, загалом йому все ще далеко до Facebook, пише
Команда американських дослідників навчила штучний інтелект розпізнавати фото, які були модифіковані в графічних редакторах.

Вчені дослідили, як популярна індійська спеція запобігає розвитку небезпечної хвороби

25.07.2018 11:25
Вчені дослідили, як популярна індійська спеція запобігає розвитку небезпечної хвороби

Індійська спеція куркума з давніх часів застосовувалася у медицині для загоєння ран, зменшення болю і ознак запалення. Та як з'ясувалося, це не всі цілющі властивості спеції.

Ендокринологи з Центру Діабету Наомі Беррі при Університеті Колумбії провели нові дослідження щодо властивостей куркуми, передає "Країна здоров'я".

Результати показали, що додавання спеції в раціон харчування лабораторних мишей зробило тварин більш стійкими до розвитку діабету.

У піддослідних гризунів значно зменшилися процеси запалення у жировій тканині та печінці. Антиоксидантний компонент рослини куркумін нормалізує вироблення інсуліну, запобігаючи тим самим діабету.

Тож, принаймні 12 грамів індійської спеції на добу не зашкодять організму і вбережуть від діабету. А ще вона сприяє зниженню маси тіла, попри калорійність їжі.

Куркума

 

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter