Експрес онлайн

Пошук

ТЕХНОЛОГІЇ

Хоча молодь дедалі більше обирає Instagram, загалом йому все ще далеко до Facebook, пише
Команда американських дослідників навчила штучний інтелект розпізнавати фото, які були модифіковані в графічних редакторах.

Лікарка розповіла про незвичний "еліксир", який допоможе позбутися зайвої ваги

12.09.2018 15:40
Лікарка розповіла про незвичний "еліксир", який допоможе позбутися зайвої ваги
Йдеться про домашній оцет. Приготовлений з яблук, він допомагає внормувати обмін речовин і вгамувати надмірний апетит, тому з допомогою цього продукту можна позбутися надмірної ваги, відновити сили, а також поліпшити роботу травної системи, пише газета "Експрес".
 
"Якщо розчинити чайну ложку оцту у склянці воді, додати меду, вийде справжній еліксир здоров'я, який варто пити щоранку, — розповідає Олена Решетник, сімейна лікарка вищої категорії, знавчиня народних методів оздоровлення. — А розчин з чайної ложки оцту в півлітра води зробить ваше волосся після миття сяючим і м'яким. Крім того, яблучна кислота пригнічує життєдіяльність бактерій,  вірусів, грибків".
 
 Як у домашніх умовах приготувати оцет?
 
 Цього року особливо вродили яблука, тому варто насамперед використати їх, — каже медик. — Плоди ретельно миємо. Можна використовувати падалицю, але обов'язково обрізаємо зіпсовані частини, прокручуємо через м'ясорубку (або ж тремо). Цю масу викладаємо у велику емальовану каструлю, додаємо мед (на 2,5 кг яблучної кашки — 0,5 літра) і гарячу (50 — 60'С) кип'ячену воду (0,75 л). Усе добре перемішуємо, накриваємо чистою марлею і ставимо бродити в тепле місце на три тижні. Обов'язкова умова: розчин декілька разів на тиждень потрібно збовтувати.
 
Минуло три тижні -- берете марлю і проціджуєте масу. Рідину зливаєте в каструлю і знову додаєте меду (в таких самих пропорціях),  накриваєте чистенькою марлею і залишаєте ще на три тижні. На четвертий тиждень яблучний оцет готовий. Залишилося розлити його у чисті пляшки чи банки (краще з темного скла, бо вітаміни руйнуються під впливом сонячного світла), закрити (кришки, як і посуд, прокип'яти). Зберігати у прохолодному місці.
 
Є й інший рецепт оцту — із чорним хлібом (на кшталт гетьманського), який сприятиме прискореному бродінню. До яблучної маси з водою і медом додаємо зо 30 грамів сухого чорного хліба. Прикриваємо банку і залишаємо на 10 днів.
 
Головні новини за добу — в нашій щоденній розсилці y Telegram  
 
Ірина КОНТОРСЬКИХ
 

Цікаво? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Y

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишкою і натисніть Сtrl + Enter

Реклама


Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише з активним гіперпосиланням на http://www.expres.ua

© ТзОВ "Редакційні системи"

Система Orphus

Знайшли помилку в тексті?
Виділіть її мишкою і натисніть
Сtrl + Enter